Börja blogga om spel

Börja blogga om spel

Ska du leva upp som spelare och börja blogga om spel? Svara då på följande frågor för att komma igång med spelbloggen!

Vilka spelbloggar tycker du mest om?

Din spelblogg har allt att vinna på att du gör lite research före du startar den. Vilka spelbloggar tycker du mest om? Lär dig från de bästa! När allt är nytt och ovant för dig gör det inget om du hämtar inspiration och lånar från andra bloggar – så länge du inte kopierar det andra skriver och skapar. Läs på olika spelbloggar och gör en lista med saker du tycker de gör bra och som du också skulle kunna tänka dig att göra.

Vilken typ av spel vill du blogga om?

Spelar du på PC, Mac eller konsol? Kanske ännu viktigare – vilken spelgenre föredrar du? Ju tydligare nisch du har desto mer framgångsrik blir troligen din blogg i ett långsiktigt perspektiv. Om du bloggar om skräckspel kommer sannolikt spelare med samma passion hitta till just din spelblogg. Något av det bästa med att blogga om spel är att man kan få nya vänner med samma intressen.

Vilken form av blogginlägg vill du publicera?

Ska du skriva och publicera spelrecensioner, grundliga spelguider, göra listor med massor av spelinspiration och/eller posta spelnyheter? Det ena behöver inte utesluta det andra. Tvärtom kan en blandning av artikelinnehåll göra bloggen ännu mer intressant. Kom bara ihåg att hålla dig till bloggens övergripande tema. Man vill inte klicka sig in på en blogg i tron att man kommer få läsa om spel och att sedan komma till en artikel om löshår (om nu löshår inte har en koppling till själva bloggämnet).

Vilka bloggverktyg vill du använda?

Det kan vara mer eller mindre gratis att börja blogga om spel. Vi skulle dock rekommendera dig att så här till en början ta dig en allvarlig funderare på spelbloggens framtid. Om du tänker dig att du i längden faktiskt vill tjäna pengar på att blogga om spel kan det vara värt att investera i ett bloggverktyg, en .se-domän och en snygg mall – eller att bli premiummedlem på exempelvis de stora bloggtjänsterna Blogg.se och WordPress.com. Genom att göra detta kan du snabbt komma igång med bloggen, få en proffsig webbadress, läcker webbdesign och enkla verktyg för att kunna ha reklam på bloggen om spel. Hos freedomfinance.se kan du låna pengar för att på riktigt kunna komma igång med spelbloggen. För pengarna kan du köpa allt från en webbplats till spel att skriva om. Det är inget ovanligt att nya bloggprojekt kräver en liten, liten investering.

Vad ska spelbloggen heta?

När du väl har skaffat en domän till spelbloggen och börjat bygga varumärket kan det vara svårt att byta bloggnamn bara sådär. Så lägg ner så mycket tid du behöver på att komma på det perfekta bloggnamnet för dig. Det är viktigt att namnet avspeglar innehållet på bloggen och/eller dig som bloggare.

 kale