Star Stable Online

Star Stable Online

Många av de olika gamingspelen tycks mest vara inriktade mot killar eller män. Men under de senaste åren har spelet Star Stable Online, förkortat SSO utvecklats allt mer. Detta är ett roligt äventyrsspel som skapats av den svenska spelutvecklaren Star Stable Entertainment AB. Detta spel handlar till största del om hästar och spelaren får rida flera grenar, bland annat hoppning, westerngrenar som Pole Bending och Barrel Racing, samt terrängritt. Som spelare måste man också sköta hästen eftersom den dagliga skötseln håller hästen på bra humör och då kan den prestera mycket bättre. Detta spel bygger på en story och handling som också förekom i tidigare släppta spel om Jorvik, vilket är den ö där spelet utspelar sig. Dessutom utspelar sig också spelserien Starshine Legacy här.

I dagsläget är detta spel gratis fram till dess att spelaren kommer upp i nivå fem. Efter detta måste spelaren köpa ett abonnemang. Dessa finns med olika giltighetstid, och till och med livstids giltighet.

Spelaren kan i detta spel prata med flera NPC:er och andra spelare. NPC:er kan dela ut stora uppdrag, eller enklare dagliga uppdrag. Dessa ger spelarens karaktär rykte, och dessa rykte låser sedan upp nya uppdrag, och ofta också olika kläder eller någon utrustning till hästen. Om man letar efter dagliga uppdrag finns de alltid vid stallen i spelet.

Det finns två olika typer av valutor i detta spel. Den ena är så kallade Jorvik Shillings och dessa delas ut när en spelare för dagliga uppdrag, eller när denne utfört ett större uppdrag. Man kan också köpa star coins för riktiga pengar. Dessa pengar förs sedan in i spelet genom en värdekod, eller som en del av ett abonnemang. Om man köper ett abonnemang blir man en så kallad Star Rider i spelet och då får man 100 star coins varje lördag under hela den tid man är kvar som star rider medlem.

Detta spel uppdateras ofta. Under varje onsdag är det dags för uppdatering. Vad som sker är lite olika men nya hästraser eller platser kan anlända till Jorvik. Dessutom kan det läggas in fler uppdrag och grafikförbättringar. Ibland läggs det också in nya kläder och utrustning till karaktären i spelet, samt till dennes häst. Dessa kan man köpa för Jorvik shillings eller star coins. Dessa har flera olika utseenden och kan förbättra ekipagets prestanda. Det går också att köpa nya hästar för star coins. Dessa finns i flera olika raser och färger.

Star Stable Online är bara ett av de fyra olika spelen som utspelar sig på ön Jorvik. Star Stable, Starshine Legacy samt Star Academy är de andra spel som skapats i serien. Såväl Star Stable som Starshine Legacy handlar om hästar, medan Star Academy handlar mer om sång och dans.kale