Förbruka mindre el när du spelar dataspel

Förbruka mindre el när du spelar dataspel

En dator kan utan tvekan förbruka mycket el och påverka dina elräkningar, inte minst när du spelar dataspel eftersom dataspel är tunga program som använder mycket av datorns resurser. Den goda nyheten är att du kan fortsätta spela dina dataspel och minska din elförbrukning på samma gång. Du behöver bara minska datorns energiförbrukning genom ett antal enkla metoder som presenteras här.

Sammanfattningsvis består de energisparande metoderna som du kan börja använda på din dator med Windows av följande:

  • Jämföra elavtal hos Göta Energi.
  • Anpassa datorns energialternativ.
  • Använda externa enheter bara när det behövs.
  • Justera bildskärmen ljusstyrka.

Topp 4 metoder för att förbruka mindre el

1. Jämföra elavtal hos Göta Energi – Den faktor som mest av allt påverkar dina elräkningars kostnader är vilket elavtal du har. Jämför dina elavtal hos Göta Energi för att med lätthet hitta ett passande elavtal som minskar dina elkostnader. Göta Energi ordnar med allt kring bytet av elavtal och står för mellanskillnaden om du inte minskar dina elkostnader. Föga förvånande har Göta Energi de senaste åren växt som det elbolag med Sveriges mest prismedvetna kunder och elmarknadens största utmanare på elmarknaden. Du kommer att kunna slappna av och njuta av tryggheten med deras prisgaranti, löftet om kundnöjdhet och bonustimmen som erbjuds varje dag året runt.

2. Anpassa datorns energialternativ – Du kan justera Windows energialternativ enkelt och snabbt genom att välja scheman som visas på batterimätaren.

3. Använda externa enheter bara när det behövs – Externa enheter som skrivare, högtalare och webbkamera förbrukar energi när de är anslutna och i standby. En genomsnittlig skrivare kan i standby-läge förbruka upp till 30 watt per timme. Du bör därför stänga av alla anslutna enheter som du inte använder.

4. Justera bildskärmen ljusstyrka – Om du fortfarande använder en tjockskärm, det vill säga en äldre CRT-skärm, så bör du uppgradera dig till en LCD-skärm eftersom dessa förbrukar mycket mindre el. Närmare bestämt förbrukar en vanlig LCD-skärm tre till fyra gånger mindre el än en CRT-skärm. Det mest sannolika är dock att du använder en LCD-skärm eller laptop och då bör du minska ljusstyrkan. Du behöver inte ha ljusstyrkan inställd på 100 procent hela tiden, utan kan justera denna beroende på ljuset i din omgivning.kale