Skapa en optimal spelmiljö

Skapa en optimal spelmiljö

Det finns en rad faktorer som är avgörande för att få en bra spelmiljö. Rätt saker kan ge ett optimalt spelrum medan fel prylar rent av kan stjälpa spelandet. De allra flesta spelentusiaster vill ha en perfekt spelmiljö för att få den bästa spelupplevelsen. För att undvika svidande ögon är rätt belysning i rummet viktigt. Det finns bra och funktionell kontorsbelysning för att kunna skapa en spelupplevelse på hög nivå.

Investera i bra kontorsbelysning

Kontorsbelysning används för att kunna skapa en produktiv arbetsmiljö och är lika användbar i spelsammanhang. För att kunna uppnå en riktigt bra ergonomi i spelrummet är belysningen avgörande. Du kan placera ut belysning på olika ställen i rummet för att skapa den bästa stämningen för ditt datorspelande. Om du använder spelrummet även som kontor är det viktigt att kontorsbelysningen går att anpassa för båda ändamålen.

Anpassa belysningen efter aktivitet

Att ha en bra lampa i taket är grunden för en god kontorsbelysning. Det är viktigt att du kan ha en riktigt bra ljusstyrka om du behöver det. Sedan kan du använda dig av olika små ljuskällor som du placerar ut runt i rummet som ger tid möjlighet att tända och släcka efter behov. När du har många olika ljuskällor är det lättare att skapa den perfekta miljön för det spel som du ska spela för tillfället. Du kan vilja ha olika belysning för olika spel. För mer forskande uppgifter kan en hög ljusstyrka vara användbart. När du ska koppla av och komma i stämning kan du sänka ljusstyrkan i rummet.

Välj rätt sorts ljus

Det finns massor med smarta armaturer, bordslampor och andra ljuskällor som du kan inreda ditt spelrum med för att få den optimala belysningen. När du ska bestämma vilka ljuskällor som du ska ha i spelrummet ska du tänka på vilket sorts ljus du vill ha. Exempelvis finns det belysning med kallt blått ljus och varmare gult ljus.

Undvik starka kontraster mellan rum och skärm

Det är viktigt att det inte blir för stark kontrast mellan omgivningen och spelskärmen när du ska spela. Ett mörkt rum med en intensivt strålande skärm är inte optimalt. Att ha ljust och upplyst i rummet är att föredra. Ett tips är att också ha ljus bakom skärmen.

Prioritera bra möbler

För att få en bra ergonomi ska du även tänka på vilken stol du använder och vilket skrivbord du har. Det bästa är att välja ut möbler som passar dig och ditt spelande för att minska risken att du får ont i kroppen.kale