The Witcher – monster eller hjälte?

The Witcher – monster eller hjälte?

Bokserien som blev till en spelserie som sedan tog världen med storm så att Netflix gjorde den till en serie med självaste Superman i huvudrollen. The Witcher har nått stor framgång de senaste åren och The Witcher III: Wild Hunt är inget undantag. Spelet har blivit utsett till ett av världens bästa spel och med sin spännande historia och fantastiska värld är det svårt att inte hålla med.

Utforska som du vill

Det tredje spelet i serien släpptes 2015 och utspelar sig i en krigshärjad och monsterfylld värld. Huvudpersonen Geralt letar efter sin lärling Ciri och gör under tider uppdrag åt lorder, byfolk och häxor. Spelet är både historiedrivet men ger dig också möjligheten att utforska den öppna världen precis så som du själv vill. Det är bara att ta fram din xbox one kontroll och ge dig ut till fots eller till häst och hitta alla de gömda, spännande platser som finns att utforska.

Jaga monster eller människor

Genom att ställas inför olika valmöjligheter i interaktionen med andra är det helt upp till dig vilken typ av person Geralt ska vara. Du kan välja att vara den hjälteaktiga riddaren som räddar folket från monster och leder revolten mot de som invaderat landet. Men du kan också välja att inte lägga dig i kriget eller att till och med ställa dig på den andra sidan. Alla val har konsekvenser, vissa tydliga och vissa som inte kommer avslöjas förrän långt fram i historien. Vem vill du vara?

Wild Hunt är det tredje spelet i serien och det går att låta valen du gjort i spelen innan påverka händelserna i den här delen, men det går också att spela utan någon tidigare kunskap om spelserien och vad som hänt innan. Det tredje spelet är det första som har en öppen värld att utforska men de två tidigare är ändå liknande i och med sin rollspelsutformning.

Vill du ha mer?

För den som spelat färdigt Wild Hunt finns det dels två expansioner att bygga på med som heter Blood and Wine och Heart of Stone. Dessa brukar ingå när man köper spelet idag. Du kan också läsa de åtta böckerna som ligger till grund för serien eller titta på Netflix version med Henry Cavill i huvudrollen som Geralt.kale