Morrowind en odödliga klassiker

Morrowind en odödliga klassiker

Ett av de absolut bästa spelen som någonsin tillverkats är Morrowind som är den tredje delen av Elderscrolls-seien. Erfarna gamers kan ha olika uppfattning om det är Morrowind eller Daggerfall (den andra delen av Elder Scrolls) som är bäst men oavsett smak så är bägge spelen otroligt bra och kommer att bjuda på en spelupplevelse som är utöver det vanliga.

För att vara ett så pass gammalt spel är Morrowind inte bara imponerande utan också unikt. Det finns inte en tråkig stund när man ger sig in i denna värld även om det tar lite tålamod att bygga upp sin karaktär. Det här är ett spel som alla RPG-älskare helt enkelt inte kan missa att spela. Man har full frihet att upptäcka den värld som Morrowind utgör och det finns mängder av uppdarag att utföra hos olika guilds. Karaktären får man givetvis välja och skapa själv men man får också tillverka sina egna vapen och rustning. Till skillnad från de nyare versionerna av Elder Scrolls kan man hitta legendariska vapen och rustningar i spelet. Det blir aldrig långtråkigt att upptäcka grottor, tempel, städer och pampiga byggnader. Världen är enormt stor och både karaktärer och innehåll i kistor eller liknande ändras varje gång man spelar Morrowind. Originalspelet, The Elder Scrolls III Morrowind kan fortfarande spelas på PC med en nedladdad patch för nyare datorer.

För den kompletta spelupplevelsen finns en Game of the Year Edition som innehåller expansionerna Tribunal och Bloodmoon. För att ytterligare förhöja spelandet kan man behöva skaffa nya gamingprylar som till exempel en ny gamingmus. Hos onlineföretaget https://www.teknikdelar.se/ game on kan man snabbt hitta allt man behöver för gaming oavsett om det är till en Xbox, Playstation eller PC.

När allt är på plats kommer Morrowind att ta spelaren med på ett äventyr med oslagbar spänning, märkliga ställen och ändlöst utforskande. Expansionen Bloodmoon utspelas på en frusen ö kallad Solstheim som bebos av nya varelser och givetvis varulvar. Tribunal tar spelaren till huvudstaden Mournhold för att möta gudakungar för att senare få upptäcka enorma grottor med varelser som lichlorder och mystiska varelser kallade Fabricants. Spelet bjuder på ett öppet spelupplägg med fantastisk 3D-grafik som kommer att ge en helt unik spelupplevelse.

Även om Morrowind är ett gammalt spel som lanserades för runt arton år sedan är denna unika RPG fortfarande ett av världens populäraste spel. Att Morrowind var ett banbrytande spel när det gavs ut är en självklarhet och i den nyare versionen The Elder Scrolls Online Morrowind kommer gamers att få spela tillsammans med spelare från hela världen. Det kan finnas delade meningar om vilken version som är bäst men originalet är nog ett måste för spelare att erfara.kale