Kostnader och inkomster

Kostnader och inkomster

Om man ska börja med gaming behöver man ofta ett annat jobb vid sidan om. Ytterst få kan livnära sig på att spela spel. I början av spelkarriären är det helt omöjligt.

För att kunna bli duktig måste man se till att ha rätt utrustning och den kostar en hel del i inköp. Då måste man kunna finansiera den på något sätt. Det kostar dessutom pengar att ha bredband och annat som krävs för att kunna spela.

Om man kan arbeta i en spelbutik som säljer spel eller liknande samtidigt som man börjar sin karriär som gamer är det ofta mycket bra. Då kan man ofta få lite förtur till de nya spelen och kanske kan man också få lite rabatt på dem.

Att kunna vara först med de nya spelen gör att man ofta kan vara lite extra populär som gamer. Det kan leda till att spelare vill sponsra gamern så att denne kan lägga ut allt fler videor på nya spel. Det är genom sponsring man kan tjäna sina första pengar inom spel, och ofta sker det genom att en eller flera tittare sätter in små summor till gamern.

När man uppnått ett visst antal tittare och följare kan man på vissa sajter få reklam i sina videor. Då kan man tjäna en hel del extra pengar för varje tittare som ser ett reklaminslag. Ju mer reklam man har desto mer pengar kan man alltså tjäna. Det gäller dock att vara lite försiktig med detta eftersom många tittare struntar i att se videorna om det är fullt med reklam i dem.

Om man blir riktigt stor inom gamingvärlden kan man ofta bli sponsrad med datorer eller liknande, och då kan man ibland tjäna någon krona på att sälja av gammal utrustning som man inte behöver längre. Det är dock viktigt att komma ihåg regler för skatt och moms och annat.kale