Stora speläventyr

Stora speläventyr

Det som lockar spelare att spela timmar i sträck och till och med vända natt till dag är de spel som bjuder på nästintill gränslösa äventyr. Denna typ av spel går att hitta både online och på några av alla de spelkonsoler som finns tillgängliga. Inbitna gamers har naturligtvis favoritkonsoler och en alldeles unik spelstil. Vissa föredrar att spela taktikspel online tillsammans med andra medan en del helst tar sig igenom ett hisnande äventyr på egen hand. Ett vanligt missförstånd är dessutom att det bara är grabbar som uppskattar att spela datorspel eller tv-spel. Det finns nämligen gott om tjejer, unga som äldre, som mer än gärna spelar The Sims eller Grand Theft Auto.

Breath of the Wild

The Legend of Zelda: Breath of the Wild är ett storslaget speläventyr till konsolerna Wii U och Nintendo Switch. Spelet släpptes 2017 till alla Zelda fans stora glädje. Spelet finns att köpa både i butik och går att beställa online. Man kan betala kontant eller via fakturaservice och få spelet levererat hem till brevlådan. Detta senaste bidrag till den legendariska spelserien om hjälten Link i kungariket Hyrule bjuder på det allra bästa tv-spelsvärlden har att erbjuda. Nytt är bland annat den öppna spelvärlden som låter spelaren själv bestämma ordningen på såväl uppdrag som äventyr.

Grafiken är helt fantastisk och naturen är storslagen. Detta är ett spel som verkligen blir en verklighetsflykt av stora mått. Spelet suger in spelaren och det finns hur mycket som helst att både upptäcka och utforska. Hjälten Link vaknar upp i det postapokalyptiska kungariket Hyrule men minns ingenting av vad som tidigare hänt. Spelaren får låsa upp gamla minnen allt eftersom historien uppenbarar sig och kampen mellan de goda och de onda krafterna fortsätter. Det är bara att luta sig tillbaka i favoritfåtöljen och ge sig hän. Detta äventyr gör ingen besviken.

The Sims

År 2000 släpptes det första The Sims till PC och detta simulatorspel blev på kort tid en enorm hit. Spelet simulerar vanliga människors liv i den virtuella simsvärlden. Sedan starten har spelet

släppts i en mängd uppföljare och extentionpacks samt anpassats till konsoler som GameCube, Xbox och Playstation. Här är spelvärlden öppen i en helt annan bemärkelse. Det går inte att ge sig ut på obegränsade äventyr, men det går att simulera ihop ett eget äventyr och styra karaktärerna genom att tillgodose deras behov och utbilda dem rätt. Även här är det lätt att låta sig svepas med i handlingen för att stiga i graderna, maximera karriären samt bygga, bygga ut och köpa sig all den lyx som simdollarna kan erbjuda. Många har nog också frestats att prova den kriminella banan och livet på andra sidan lagen. Till sist brukar detta dock straffa sig men det blir aldrig någonsin tråkigt att förlora sig i spelvärlden. Game on!kale