Headset för ljud och tal

Headset för ljud och tal

När man spelar spel ofta märker man snart hur viktigt ljudet är i spelet. Ett bra headset är alltså en förutsättning både för att man ska höra och höras bra. Ljudkvaliteten är det som främst skiljer gamingheadset från vanliga headset. Detta är för att headsetet ska ge spelaren en bra spelupplevelse med bra och fylligt ljud. Spelaren ska också kunna höra sina medspelare på ett bra sätt. Ljudkvaliteten kan skilja sig åt mellan olika märken och modeller men vanligen innebär ett högt pris också bättre ljud. Det kan därför vara bra att jämföra olika headset så att man vet vilket man trivs med.

Ljud med flera kanaler

Om man spelar skjutspel eller liknande kan man behöva ett headset med flera kanaler. Då kan man som spelare lättare höra från vilket håll skott och liknande kommer från. Ofta har dessa headset flera element och de är därför dyrare men om man verkligen tar sitt spelande på högsta allvar är de verkligen värda den extra investeringen.

Komfort

Om man ofta spelar i miljöer med omgivande oljud kan det vara bra med ett headset som tar bort eller dämpar utomstående ljud. De flesta gamingheadsets gör detta men det kan skilja såg åt hur mycket de faktiskt dämpar. Det kan vara värt att lägga till lite pengar på ett headset med bra dämpning om man vet att man ofta spelar i ljudliga miljöer. Om man spelar ofta är det dessutom bra om man väljer ett headset som har mjuka kuddar. Då sitter de bra, samtidigt som de inte klämmer åt.

En bra mikrofon

Om man vill bli en riktig gamer är det viktigt att de man spelar med hör vad man säger. Många headset är utrustade med teknik som tar bort störande ljud från omgivningen innan signalen skickas vidare till medspelarna.kale