En mus att styra med

En mus att styra med

En annan viktig sak är att det finns en mus att styra med. Musen kan användas till att styra karaktärer, för att klicka på saker eller för kamerajustering. När det gäller området gaming väljer många möss med sladd eftersom sladdlösa varianter ofta ses som laggiga och mycket opålitliga. Detta stämmer dock inte in helt idag eftersom att det faktiskt finns bra trådlösa möss helt utan lagg. Ofta är dagens trådlösa möss försedda med en mycket lång batteritid, men om man plötsligt glömt att ladda musen kan den börja krångla mitt i spelet. Om musen har en sladd behöver man inte oroa sig för detta, och man behöver heller inte tänka på att musen ska börja strula eftersom många trådlösa enheter används på samma plats.

Knappar med extrafunktioner

Förr hade alla möss två knappar, men plötsligt började det också dyka upp allt fler knappar på mössen. Ett hjul att scrolla med blev snabbt standard och idag ses tre knappar som ett absolut minimum på en datormus. En bra spelmus kan ha närmare 20 knappar, och om man ska köpa en ny mus kan det vara bra att ställa sig frågan hur många knappar man egentligen behöver. Man kan överlag dela upp mössen i två kategorier, möss för RPG-spel och möss för FPS-spel. Om man spelar FPS-spel behöver musen inte så många knappar, men precisionen är mycket viktig. Om man däremot spelar MMORPG och liknande finns det ofta många funktioner man lätt vill nå. Då är en mus med många knappar viktig.

Annat att tänka på

Om man ska köpa en mus för gaming finns det en hel del specifikationer och funktioner att titta på. Musens form ska till exempel passa handen, och många av dem erbjuder också möjligheten att lägga in olika vikter för att tyngden ska kunna anpassas. Man måste också fundera över om man vill ha en optisk mus eller en lasermus. Dessa har båda olika fördelar och nackdelar. Det viktigaste är dock att man trivs med sin mus. Om man inte trivs med den spelar det ingen roll hur dyr den är eller hur många extra knappar och funktioner man har. Dessutom måste man se till att musen fungerar med den dator och med de spel man har.kale