Tangentbord för kommunikation

Tangentbord för kommunikation

En av de viktigaste delarna i en gamers utrustning är ett bra tangentbord. Det är genom detta spelaren kan styra och kommunicera med sin karaktär. Om man ska ha ett tangentbord bör man först och främst fundera över om det ska vara trådlöst eller inte. När det gäller gamingtangentbord finns det nästan inga trådlösa varianter. En anledning till detta är att tangentborden kräver en del ström eftersom de har flera funktioner. Dessutom vill man minska risken för att tangenterna laggar. Om man trots detta vill ha just ett trådlöst tangentbord finns det olika varianter att välja på, men då är det vanliga traditionella tangentbord.

Knapparna på tangentbordet

Den allra viktigaste saken på ett gamingtangentbord är dess knappar och tangenter. Känslan på dessa varierar beroende på vilket tangentbord man väljer. Många tangentbord för gaming har så kallade Cherry MX-tangenter. Dessa finns dock i olika modeller och varianter vilket kan vara bra att veta om. Om man vill spela mycket bör man dock alltid undvika tangentbord som har en mekanik som består av en liten plupp av gummi. Denna teknik återfinns ofta bland de allra billigaste tangentborden, men det finns också exklusiva bord med låg profil som använder sig av just denna teknik.

Olika makron

De flesta gamers behöver så kallade makroknappar i bra placering. Dessa är specialknappar som spelaren kan programmera till att göra olika smarta saker inuti spelet. Många spel kräver fler sådana knappar än andra och det kan vara bra att titta på det innan man köper sitt tangentbord. Det är också bra om man tittar lite extra på var knapparna sitter så att de passar den individuella spelstilen.

Övriga saker som är bra att tänka på

En sak som många ofta glömmer när det gäller tangentbord är arbetsmiljö och ergonomin. Om man ska använda ett tangentbord i flera timmar, under många dagar måste handen ha en bra ställning när den vilar på knapparna. Man bör finna ett bra tangentbord med inbyggt handledsstöd. Om inte detta finns i det tangentbord man har kan man dock köpa till ett som ligger fritt.

En annan sak som är viktigt att tänka på är belysningen i tangentbordet. Många anser att det inte är nödvändigt om man ska läsa tidningen eller liknande men som gamer kan man ofta sitta i ett mörkt rum och spela olika spel och då kan det ofta kännas bra att veta vad man trycker på för knappar under spelets gång. Många tangentbord har idag färgad belysning där spelaren kan ställa in varje knapp till att lysa i en viss färg. Många spelare väljer till exempel att markera tangenter som WASD extra tydligt för att de lättare ska kunna hittas när man sitter och spelar, även om det är mörkt.kale