Gaming på smartphone

Gaming på smartphone

Med den stora smartphone-erans inträde i dataspelens värld har möjligheterna och tillgången till spel ökat mer än någonsin. Du kan gå från en match i din

handhållna smarta enhet och spela underbara spel såsom League of Legends eller Hearthstone och fortsätta din nästa match på din PC eller Macbook. Ett av skälen till att mobila spel är så populära är på grund av dess tillgänlighet – du kan spela dina favoritspel var som helst och speltitlarna blir fler och fler för varje dag som går. Man skulle till och med kunna spela på väg till gokart stockholm eller till skolan eller jobbet. Du kan trådlöst spela var som helst och när som helst mot miljontals spelare över hela världen och besegra fiender och motståndare tillsammans med dina kompisar och forma din egna klan, kvarter eller trupp ihop med bundsförvanter från andra sidan jordklotet.

Top 6 populära speltitlar

Det finns många spelföretag idag som ägnar all sin arbetstid och utveckling åt enbart mobilspel. De populäraste och mest nedladdade spel och deras utvecklare är följande:

1. PUBG (Player unknown’s Battleground) – har laddats ned så mycket som 2 miljarder 424 miljoner gånger och ligger därmed högst upp idag som världens mest nedladdade spel till iOS och Android. Spelet etablerades under 2018 och har på väldigt kort tid lyckats toppa de största spelbolagens spelpopularitet i nedladdning. Spelbolaget bakom PUBG heter PUBG Corporation och är ett multiplayer krigsspel.

2. Clash of Clans – har laddats ner 1 miljard 367 miljoner gånger och lanserades 2012 av finländska spelutvecklarna Supercell. Spelet är inom genren strategi som går ut på att anfalla och besegra varandras klan och gå upp i rang och utöka sin by och sina trupper. Det är en av de mest framgångsrika och nedladdade spel någonsin till iOs och Android. Samma spelbolag har följt upp Clash of Clans med ännu fler speltitlar som alla har blivit framgångsrika.

3. Fortnite – det otroligt hypade och populära spelet Fortnite har laddats ned 1 miljard 263 miljoner gånger och har precis som PUBG samma genre och blev lanserat 2017. Det har på mycket kort tid blivit en viral succé både som spel och bland Youtube gamers. Det är ett så kallat sandbox överlevnadsspel och det är utvecklat av Epic och People Can Fly. Fortnite är så populärt att det till och med fått en egen speltidning.

4. Clash Royal – har laddats ned 1 miljard och 4 miljoner gånger och är utvecklat Supercell och det andra populäraste spelet från Supercell. Spelet kom ut 2016 och har till skillnad från Clash of Clans en PvP upplägg, dvs person mot person där du med din krigshord ska besegra din motståndare.

5. Pokémon Go – har laddats ned 598 miljoner gånger och lanserades 2016. Det är ett platsbaserat augment-reality spel utvecklat av Niantic. Du fångar pokémons i ”riktiga världen” men samtidigt i din smartphone.

6. Minecraft – utvecklades av den svenska utvecklaren Markus ”Notch” Persson och hans företag Mojang. Det har laddats ned 142 miljoner gånger till iOs och Android. Det är ett byggbaserat spel i en 3D-block värld.kale