Super Mario Galaxy

Super Mario Galaxy

De flesta gamers har ett eller flera spel som man mer än gärna återvänder till och som kanske är själva anledningen till att man en gång upptäckte spelandets fantastiska värld. Oavsett om man tycker om att spela live tillsammans med andra på större events eller om man hellre sitter själv hemma i favoritfåtöljen kan man ta sig långt utanför fantasins gränser och vara en aktiv del av det som utspelar sig. Det finns gott om olika Eventlokaler i Stockholm för den som vill skapa ett traditionellt LAN och dela tips, tricks och framgångar med varandra.

Ett rymdäventyr

Nintendos Super Mario Galaxy för Wii kommer för många alltid att ha en särskild plats i bland favoritspelen i hyllan. Trots att spelet släpptes 2007 känns det fortfarande fräscht och spännande. Mario kan anta ett par olika skepnader och äventyret utspelar sig i den oändliga rymden. Resan går till en mängd olika galaxer och fantastiska planeter där Mario ska lösa gåtor, klara uppgifter och hantera skiftande gravitation och utmanande fiender. Målet är att hitta prinsessan Peach. Hon blev nämligen kidnappad av draken Bowser under en fest i det gemytliga Musgroom Kingdom. Bowser stal hela slottet framför näsan på Mario och triumferande for han iväg med det rakt ut i rymden. Mario föll när han försökte stoppa det skurkaktiga tilltaget.

Stjärnljus och det godas kraft

Centralt i berättelsen är också de små stjärnbarn som kallas ”Lumas”. Strax efter prinsessan Peach försvinnande rullas berättelsen om universums situation upp för Mario. Han inser att han måste hjälpa de små stjärnbarnen att finna sin försvunna mamma. Flickan Rosalina hjälper dem från basen som kallas Kometobservatoriet. I det magiska biblioteket uppenbaras kapitel efter kapitel i en bok som berättar sagan om stjärnbarnen, flickan Rosalina som blev deras vän och beskyddare samt om deras försvunna mamma. Den saknade mamman kan bäst liknas vid en god Supernova. Alla andra stjärnor utnyttjas av de onda krafterna som livnär sig på deras stjärnljus, lyskraft och styrka. Ju fler stjärnor som Mario lyckas befria desto mer assistans får han av alla Lumas, stjärnportaler och rymdvänner. Sanningen uppenbarar sig i takt med varje kapitel som blir tillgängligt ju längre in i äventyret Mario kommer.

Årets spel 2007

Super Mario Galaxy fick ett fint mottagande när det släpptes och fick ta emot en hel del utmärkelser. Spelet utsågs bland annat till årets spel år 2007 av den Svenska spelbranschen. 2010 släpptes uppföljaren Super Mario Galaxy 2 i Europa. Även detta spel är fantastiskt men inget går upp mot originalet vars berättelse, grafik, musik och miljöer framstår som nästintill magisk. Det hela är definitivt en oförglömlig upplevelse som gör att den gamla Wii-konsolen plockas fram med jämna mellanrum. Äkta Nintendo nostalgi har få motsvarigheter och därför återkommer riktiga gamers gång på gång.kale