Spela med andra

Spela med andra

Många spelare väljer att spela in olika så kallade single player spel. Där spelar man mot sig själv eller mot NPC:er. Vissa av dessa spel är mycket underhållande men ofta kan gemenskapen saknas. Om man spelar in sådana spel kan det vara en bra idé att visa genvägar, ledtrådar eller liknande som kanske är lite svårt att förstå om det är första gången man spelar spelet.

Många gamers som lägger ut sina videor på nätet väljer därför att spela flerspelarspel. Då kan flera gamers vara med i samma video eller match och man kan se och uppleva spelet ur många spelares synvinklar. Om det rör sig om överlevnadsspel som till exempel Minecraft kan det vara en bra idé att kunna spela med andra i samma värld för att se vem som bygger det bästa huset, vem som överlever längst och så vidare.

Många gånger spelar gamers också in live videor. Detta ger ännu mer gemenskap eftersom att spelaren kan spela tillsammans med sina kompisar samtidigt som tittarna kan vara med och spela, eller bara skriva i live chatten. Detta är ofta mycket uppskattat när det gäller gaming.kale